Kol Sarkma Çözümü ve Tedavileri

Sarkan kollar kozmetik olarak çirkin bir görünüme neden olur. Kadınlarda bağ dokusu ve kas yapısı genetik olarak erkeklere göre daha zayıftır. Bu nedenle kadınların kolları daha sarkıktır. Ayrıca genetik, yaşlanma belirtileri, yerçekiminin etkileri, aşırı kilo alıp verme, hamilelik sonrası, hareket etmeme gibi faktörler de kol sarkmasına neden olabilir. Günümüzde kol sarkmaları için birçok ameliyatsız tedavi seçeneği bulunmaktadır.

Başlangıç; gevşeklik derecesi yüksek ve yağ dokusu fazla olan kişiler için en iyi tedavidir. Tabii ki ameliyat. Hafif sarkması olanlar için ameliyatsız çözümler etkilidir.

Kol sarkması aşırı yağlanmadan kaynaklanıyorsa öncelikle yağ azaltıcı mezoterapi ve şok dalga tedavisi birlikte kullanılır. Bu kombinasyon ile yağ azaltırken. Bağ dokusu sıkılaştırılır ve sarkma büyük ölçüde azalır. Bu tedavi protokolü, hastaların haftada iki kez kliniğe gelmesini gerektirir. Mezoterapi sırasında haftada bir kez. Haftada iki kez şok dalga tedavisi uygulanır. bu durumda:

Kolun “yağlanması + sarkması”:
Mezoterapi + şok dalga tedavisi
Yağlanma yoksa ve gevşek bağ dokusuna bağlı sarkma varsa tedavi değiştirilmelidir. Bu grupta gevşeme düzeyi önemlidir. Genetik ve yaşa bağlı hafif sarkmaları olan zayıf kişiler için özellikle seçenekler:
Kollajen enjeksiyonu ve şok dalgası tedavisi. Bu tedavi, hastaların haftada iki kez kliniğe gelmesini gerektirir. Haftada bir kolajen enjeksiyonu, haftada iki kez şok dalga tedavisi.

 

kolda “hafif gevşeklik”:
Kollajen enjeksiyonu + şok dalgası tedavisi
Kayma yeteneği yoksa ve bağ dokusunda ilerleyici gevşeme varsa APTOS ip tedavisi yapılmalıdır. Bu grupta sarkmalar öncelikle yaşa bağlı veya aşırı kilo alıp vermelere bağlıdır. AptoSlope Tedavisi bağ dokusunu bir kafes gibi sarar ve kollajen rejenerasyonunu uyarır. APTOS ip tedavisi tek seferlik bir tedavidir, bu nedenle kliniğimizi sadece bir kez ziyaret etmeniz yeterlidir.

 

Kolun “orta derecede sarkması”:

Kol sarkması tedavisi yağ dokusunda artış varsa mezoterapiden yararlanılır. Mezoterapi ürünleri olarak sıklıkla deoksikolik asit, karnitin, fosfoditilkolin ve kafein gibi yağ çözücü özelliği olan içerikler tercih edilmektedir. Bağ dokusundan biraz daha aşağıda bulunan yağ dokusunda uygulama yapılır. Bağ dokusunu sıkılaştıran ürünler de bağ dokusuna enjekte edilir. Bu tedavi ince uçlu iğnelerle 2 cm aralıklarla yapılır. Tedavideki bileşenlerden herhangi birine alerjiniz olup olmadığını soracağız. Bu tedavinin alerji dışında herhangi bir yan etkisi yoktur. Uygulama sonucunda hafif ödem ve morarma olabilir. Tedaviden sonra 2 saat su ile temasından kaçının. Bunun dışında kişiler sosyal hayatlarına kaldıkları yerden devam etmektedirler. Tedaviler haftada bir olmak üzere toplam 4 seans olarak uygulanmaktadır.

 

Kol gevşemesi için kollajen enjeksiyonu
Kol sarkma tedavisi, bağ dokusunu sıkılaştırmak için kollajen enjeksiyonlarını içerir. Bu tedaviden sonra gevşek bağ dokusu yenilenir ve kol daha sıkı görünür. Enjeksiyon yöntemi kullanılarak, ince uçlu bir iğne kullanılarak her 2 cm’de bir kollajen enjekte edilir. Kollajen enjeksiyonlarında alerji riski yoktur. Tedaviden sonra enjeksiyondan hemen sonra morarma, şişme ve kızarıklık olabilir. Uygulamalar haftada bir olmak üzere toplam 4 seans yapılır. Uygulamadan sonra ilk 2 saat su ile temasından kaçınınız. Bunun dışında hastalar tedavi sonrası sosyal hayatlarına devam edebilirler. Gevşek kollar için şok dalgası tedavisi
Şok dalga tedavisi, basınç ve ses dalgaları ile çalışan bir sistemdir. Sarkmış kolları tedavi ederken bağ dokusunu sıkılaştırmak için kullanılır. Bağ dokusu sıkılaştıkça yağ hücreleri daha düzenli bir şekilde yerleşir. Şok dalgası tedavisi yaklaşık 40 dakika sürer. Hastalar uygulama sırasında herhangi bir ağrı hissetmezler. Uygulamanın herhangi bir yan etkisi yoktur. Uygulamalar haftada iki kez yapılmaktadır. Uygulama günü ağır egzersiz yapılması önerilmez. Bunun dışında kişi sosyal hayatına kaldığı yerden devam eder.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir