İmplant Tedavisi Nedir?
|Çene kemiklerinin içerisine yerleştirilerek yapılan implant tedavisi tamamen dişlerini kaybetmiş kişiler için günümüzde en ideal tedaviler arasına girmiştir. Titanyumdan imal edilmiş olan kök formunda yapılan bu dişler uzun süre kullanıma uygundur. Lokal anestezi altında yapılan implant tedavisinde ortalama 1 diş montajı süresi 5 dakika kadar sürmektedir.
Çene kemiğine uygulanan implant tedavisi hijyenik şartlar yerine getirdiğinde uygulanmaktadır. İmplant tedavisi yapılırken kişi ortalama olarak bir haftalık süresini bu tedaviye ayırması gereklidir. Bazı hastalar için tüm dişler bir anda takılamazken, bazı hassas damak yapılı hastalarda ise kanama görülebilmektedir.
İmplant dişler takıldıktan sonra kişi aynı kendi dişlerine yaptığı bakım gibi implant dişlere de bakım yapması gereklidir. Dişler çıkartılıp takılan cinste bir yapıya sahip olmadığından dolayı dişlerin düzenli bir şeklide tamamen bittikten sonra fırçalanması gerekir.
İmplant Tedavisi Kimlere Yapılmaz?
İmplant Tedavisi Kimlere Yapılmaz sorusu aslında implant yaptırmak isteyen kişilerin en belirgin sorularından birisidir. İmplant tedavisi aslında her kişiye uygulanır yapıya sahiptir. Sadece kalp hastaları, yüksek tansiyon hastaları ve diyabet hastalarında implant uygulamalarında kişiler mutlaka bu rahatsızlık tedavisinde başvurdukları doktorlardan onay almaları gerekir. Yani diyabet hastası olanlar şeker seviyelerini normal seviyeye düşürmeli, yüksek tansiyon hastaları tansiyonlarını normal seviyeye getirmelidir.
Diş çekiminin hemen sonrasında implant yapmak için bir miktar zaman diş etlerinin kendini yenilemesi için beklenmesi gereklidir. Diş çekimi yapılır yapılmaz hemen üzerine implant tedavisi uygulamak sakıncalıdır. Diş implantı yaptıracak olan kişilerde bazı zamanlarda uzun süre diş yokluğu çekmekten dolayı diş kemik yapılarında bozukluk veya kemik yetersizliği görülmektedir. Bu kişilere implant tedavisi yapılırken kemik tozu uygulaması, kemik grefti uygulaması ve ogmentasyon uygulaması yapılmaktadır.