Doğum Lekeleri Neden Oluşur?
|Gebelik dönemi, bebeğinizi bir an önce dünyaya getirip zor zamanları atlatarak, yalnızca onunla mutlu olacağınız dönemi düşündüğünüz, kimi zaman zorlu, kimi zamansa heyecanlı bir zaman dilimidir.
Yenidoğan doğum lekesi ne zaman geçer?
Koşulları kişiden kişiye değiştiği gibi bazı kimseler bir hamilelik dönemini son derece rahat atlatırken, bazıları da tam tersine büyük risklerle dolu dönemler yaşamaktadır. Ancak tüm bunların beraberinde insanlar arasında da sıkça bahsedilen “aşerme” çoğu hamile kadının başına gelir. Özellikle 5. ay itibariyle canınız tatlı, ekşi gibi farklı farklı pek çok şey çekmeye başlar. Yine halk arasında aşerilen yiyecek yenmez ise bebekte bazı doğum lekeleri meydana gelebileceği ileri sürülür.
Doğum Lekeleri Neden Oluşur?
Doğum lekelerinin oluşumunun ne ile ilgili olduğuna dair henüz belli bir neden ortaya konulamamıştır. Kalıtımsal olmadığı da neredeyse kesin bir bilgidir. Doğum lekeleri, bebeğin vücudunda meydana gelen kızarıklıklarla karıştırılmamalıdır. Oluşan bu tip lekeler çoğunlukla üçüncü haftadan itibaren bebek vücudunda kalıcı bir hele gelmeye başlar. Bebeğin yaşının büyümesine bağlı olarak leke de boy uzamasına bağlı genişler ve büyümeye başlar. Bazı lekeler tümör haline gelebilmekte ve bazen de kanamalı olabilmektedir. Ağrı veya sancı gibi durumlar söz konusu olmamakla beraber kişiler dış görünüş konusunda rahatsızlık duyduklarını dile getirirler. Lekeler daha çok vücudun üst kısmında oluşur. Baş, boyun, ense, yüz, bölgelerinde daha sık görülmekle birlikte nadiren sırt bölgesi leke oluşumunun sık rastlandığı kısımlardır. İlk zamanlar beyaz, sonraları hafif pembe iken koyulaşabilir veya rengini koruyabilir.