Çikolata Tüketimi ve Çikolatanın Zararları
|Günümüzde yediden yetmişe çoğu insanın severek ve günde en az bir defa tükettiği çikolatanın zararları bu yazımızda sizler için değineceğiz. Yapılan araştırmalardan ortaya çıkan sonuçlara göre çikolata ve türevlerinin zararlarında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta çikolatanın tüketilme miktarıdır. Bazı uzmanlara göre çikolata beyne serotonin salgınlanmasına sebep olduğu için bir bakıma ihtiyaç olduğunu savunmaktadır. Özellikle de biter çikolata, üzüm ve yeşil çay kadar vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Yapılan araştırmalara göre günde 50-70 gram kadar bitter çikolata tüketmenin zararı yoktur. Eğer çikolatanızı bitter olarak tüketmeyecekseniz bu miktar 25-30 gram kadar olmaktadır.
Peki Çikolatanın Zararları Nelerdir?
- Çikolatanın içerisindeki maddeler çok fazla tüketildiği taktirde beynin uyuşmasına sebep olmakta ve vücut fonksiyonlarının yavaşlamasına sebep olmaktadır.
- Çikolataya alerjisi olan kişilerde çikolata tüketimi sonrasında vücutta morluklar oluşmaktadır.
- Çikolata tüketildikten sonra vücut mutluluk hormonu salgıladığı için bağımlılık yapmaktadır.
- Migren hastalığı olan kişilerin doktorları hastanın çikolata tüketmesini yasaklar. Çünkü çikolata migrene bağlı ağrıları tetiklemekte ve ağrıyı şiddetlendirmektedir.
- Bitter ve sade çikolata dışındaki diğer çikolatalar (fındıklı, fıstıklı vs) daha fazla kilo almaya sebep olur.
- Çikolata yedikten sonra muhakkak dişler fırçalanmalıdır. Fırçalanmadığı taktirde dişlerde çürümeye sebep olmaktadır.