Ararot Kullanmanın En Önemli 10 Faydası
|1. Sindirim hastalıklarında en önemli yardım kaynaklarından biridir. Kolay sindirimi sağlar, hazımsızlığa, kabızlığa, sancılara iyi gelir. Lapası sulu bir formda hazırlanarak tüketilir. Hindistan’da yaygın kullanılır. Yüzyıllardır kullanılan bir şifa kaynağıdır.
2. Renkli, kokusuz ve tatsız olarak hazırlanan ararot bitkisinin kalın gövdesi ve kökü hamur haline getirilir, mısır unu veya pirinç unu olarak yiyeceklerin hazırlanmasında kullanılır.
3. Soslarda, körilerde, unlu mamullerde, jöle gibi birçok üründe yapıştırma görevi görür. Kalınlaşmayı ve kıvamlaşmayı sağlar. Mısır nişastası için iyi bir alternatiftir. Meyve jölelerinde lezzetlidir. Gluten alerjisi olmayanlar kullanabilir.
4. Sindirimi en kolay besinlerdendir, tifo, sarılık gibi bağışıklık sistemi hastalıklarına karşı iyi gelir. Sindirim sisteminin hassas olduğu dönemlerde ve hastalıklarda devreye girer.
5. Bağırsak sorunlarını yatıştırır. Teskin edici özelliktedir, yalnız fazla kullanılmamalıdır çünkü fazlası ters tepki ile kabızlığa neden olur.
6. Besleyici ve zararsızdır. Anne sütüne ek takviye gıda olarak lapası kullanılabilir. Emziren annelerin işine yarayacak bir besindir.
7. Vücuttan toksinleri yani zehirli maddeleri dışarı atar. Etkilene bölgeye püresi sürülüp, zehirlenme, böcek ve yılan sokmalarına karşı iyi gelir. Örümcek ve akrep de buna dahildir.
8. Su ile taze ararot suyu karıştırılarak sebze suyu haline getirilir, sebze zehirlenme veya bitki toksinleri için bir panzehir olarak kullanılır.
9. Herhangi bir tıbbi niteliğe sahip değildir fakat ararot sırf nem kontrolü ile kangren ve ayak mantarı tedavisi için geleneksel olarak kullanılmaktadır.
10. Aloe vera gibi ciddi bir yatıştırıcıdır. Rahatsız edici cilt sorunlarında, kaşıntı, döküntü, kızarıklık ve çiçek hastalığında ciltte yatıştırıcı olarak kullanılır.